dimarts, 10 de maig del 2016

Observador


Un passeig marítim. Gent passejant en totes direccions. A un costat el mar, a l’altre, cases indianes. Un ulls color mel observant-t’ho tot a traves d’una de les escletxes dels llibrets oberts d’una de les cases. Una noia els va percebre mentre observava aquelles façanes tan antigues i senyorials. Ella, però, va apartar la mirada, no volia semblar descarada. Al cap de dos dies, caminant amb una amiga per allà mateix la mirada es va tornar a topar amb els ulls color mel. No va dir res a la amiga, però es va quedar intrigada. L’endemà per curiositat va tornar a passar-hi i aquella mirada continuava allà. Ella, els va reptar mirant-los fixament. La solana que queia, feien que ells ulls es veiessin amb molta claredat. Va decidir asseure’s a un banc just davant de la finestra. Va aguantar poc, es sentia incòmode davant aquella mirada fixa i descarada. Després de dos dies va tornar al passeig, volia  plantar cara a la mirada amagada darrera d’unes escletxes mig obertes. El cor li va fer un tomb quan veié les persianes de llibret obertes de bat a bat. Va pensar que, fos el qui fos, no es podria amagar aquell dia darrera una obertura. La seva expressió de repte i decisió va acabar essent una expressió d’idiotesa total. Els ulls hi eren, i a primera fila. Eren els ulls d’un mussol de decoració aposentat en el pedrís de la finestra d’aquella casa senyorial.


Pintura Scott Rohlfs

diumenge, 8 de maig del 2016

Diguem-n'hi... CD


Estava immersa en el sons procedents d’un cd que es va trobar a la bústia del seu petit apartament. Desconeixia la persona que li havia deixat. Tan sols hi constava el seu nom davant del sobre, i a dins d’aquest, el cd enigmàtic. Eren sons remots, suaus, embriagadors, màgics. Restava amb els ulls tancats i amb els cascos posats gronxant-se en el balancí color cafè del jardí. Quan la sonoritat va anar minvant fins apagar-se, ella va obrir els ulls i es va veure atrapada en un espai desconegut, envoltada de gent que ballava sota un sol càlid . Immòbil i desconcertada va tornar a tancar els ulls i pregant que, quan els tornés obrir, fos tot tal com ella coneixia. I així va ser, al tornar a llevar les parpelles va veure les roses grogues del seu jardí i els clavells morats encarats al seu sol, el sol de sempre.
Ella, sense saber-ho, havia perdut la oportunitat de passejar-se per altres dimensions sense moure’s de casa.
El cd, li havia donat una oportunitat que no va saber aprofitar. Qui li havia enviat coneixia els seus anhels però no comptava amb la seva por.


Il·lustració Verònica Àlvarez